Prirodne ljepote,zdravlje iz prirode,ljekovite ...
Priroda i zdravlje
Neplodnost
Poruke slati na meil:omangogle@gmail.com
TagList
Blog - travanj 2013
utorak, travanj 30, 2013
 

Odmah prelazimo na stvar...Povrće poboljšava pamćenje u starijim godinama.Dva do tri obroka denvno.Tu se podrazumijeva salata,špinat,tikva(bundeva)brokule itd.Nije na odmet popiti i dvije čaše jabukovog soka u toku dana,može umjesto vode. Šta nas to može održati u mladosti:jaja,badem,bobičasto voće,limun,mandarine,hurme itd. Za kosti je bobma sir,jogurt,manje masno mlijeko,tamnozeleno povrće,žitarice,nemasna hrana,grožđice,bademi,orašasto voće,umalo da zaboravim i hljeb/kruh,bolji je onaj od juče.Ja uvijek kupujem sutrašnji ,jer je tek sutra na redu za jesti.Od začina ruzmarin i đumbir poboljšavaju cirkulaciju,cimet snižava pritisak/tlak,crni čaj štiti ćelije i prirodni je antioksidans,kafa dnevno do 8 šolja za bolji rad mozga,srca i protiv ciroze jetre itd.Ne treba bježati od plave ribe,integralnih žitarica,bobičastog i citrusnog voća,pa i grah/pasulj snižava holesterol ,ko ga zna pripraviti zbog gasova,to domačice znaju šta ide.

ljekovite @ 20:50 |Komentiraj | Komentari: 0
HARRY BENJAMIN : BOLJI VID BEZ NAOČALA Naslov sve govori,radi se knjizi koja olpisuje kako se može opet dobro vidjeti,zahvaljujući istraživanjima dr.W. H. Batesa.Ovdje je opisan samo dio ove knjige koja vas vodi u novi svijet ,svijet dobrog vida.Na internetu se može pročitati cijela knjiga,veoma je zanimljiva,uživajte. Zahvaljujući istraživanjima dr. W. H. Batesa, koja su trajala tridesetak godina, nastala je nova škola učenja o uzrocima i liječenju manjkavog vida, i osnivači ovog pokreta su uvjerljivo dokazali da manjkav vid nije u velikoj većini slučajeva posljedica stalnih promjena u obliku oka, već jedino funkcionalnih poremećaja koji se mogu odstraniti u mnogim slučajevima jednostavnim, prirod nim načinima liječenja koji zabranjuju nošenje naočala.Batesov zaključak je da su mnogi slučajevi manjkavog vida posljedica naprezanja vanjskih očnih mišića, što s vremenom dovodi do promjene oblika očne jabučice. Ovo je temeljno načelo Batesovog sistema i tvrdi da se odstranjivanjem napregnutosti mišića mogu liječiti mnoga stanja manjkavog vida. U svojoj knjizi Savršen vid bez naočala, Bates daje detaljan opis eksperimenata kojima dokazuje svoju teoriju, a njegovo gledište za razliku od stare škole, donosi ohrabrenje svima onima koji pate od manjkavog vida, na temelju svakodnevnih uspjeha. kad jednom liječenje počne, nije neophodno da se sasvim prestane s nošenjem naočala (premda se tako postižu najbolji i najbrži rezultati), mnogi pacijenti su izliječeni a da su za vrijeme većeg dijela liječenja nosili naočale. Tokom liječenja mijenjali su naočale za sve slabije, dok im na kraju liječenja više nisu bile potrebne.

ljekovite @ 10:44 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
ponedjeljak, travanj 29, 2013
 

Više puta sam čitao reklame,ponude,kako lakše doći do novca i to putem interneta,zarada preko interneta.izbjegavao sam to koliko sam mogao.ali,u slučajnom razgovoru sa poznanicima u gradu na kafi ,tema dođe internet zarada.jedan momak mlad oko 24 godine ,kaže:"Ja zarađujem 15 eura dnevno preko interneta,reklamiram neke oglase,pišem na svojim stranicma o čemu hoću i to ljudi čitaju.

 Uz čitanje naiđu i na oglase koje otvaraju,oni ništa ne gube a ja zarađujem".momak to radi već tri godine,kaže u početku je sasvim malo zarađivao  samo da plati internet i web,sada je sve drugačije,školuje se od tog novca.

Nisam mu ništa rekao na to jer ga nisam poznavao,slučajni susret.
Ali meni je dao ideju,pošto sam već imao blog,odmah sam krenuo na posao.Svaki dan sam otvarao po još jedan novi blog,na svakom blogu pisao druge teme.
Kako je on rekao prvih mjeseci sasvim mala zarada.naiđem na internetu i na neke stranice koje opisuju zarade preko interneta.Tu ima i smeća,radiš ko konj a ništa ne dobiješ.Zato sam odlučio da idem na sigurno i radim kao što je  i onaj momak kojem neznam ni ime.
Google adsens je ono što će me usrećiti,Za godinu dana rada svaki dan po sat dva i to više bude zabava uz zaradu zaradio sam registraciju auta  i sada imam za more od tog novca,a opet,svaki mjesec je veća zarada,tako da se očekuje do kraja godine još ovoliko kao za cijelu prošlu godinu.

zarada putem interneta ,može se zaraditi preko interneta,google adsens daje novac ,plaća čekom
 

ljekovite @ 22:10 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
subota, travanj 27, 2013
Naslov sam pročitao u nekoliko dnevnih novosti.Sviprepisuju jedni od drugih,zasigurno je veoma važno,pa evo šta je to toliko važno: Seks se često spominje u kontekstu spolno prenosivih bolesti no zaboravlja se i pozitivan učinak na zdravlje. Naime jedan od najstarijih, najjednostavnijih i najugodnijih načina za održavanje dobrog zdravlja jest sretan seksualni život.

Seks igra važnu ulogu u našem fizičkom i emocionalnom funkcioniranju, a brojne su studije koje pokazuju njegov blagotvorni učinak na zdravlje. Primjera radi , seks kojeg ne prate žučne rasparave i loši osjećaji te spolne bolesti, dakle onaj u stabilnoj vezi punoj ljubavi, osnažuje imunološki sustav, smanjuje stres i poboljšava raspoloženje. Ko ne vjeruje neka i proba.

ljekovite @ 20:07 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Kućna apoteka Korisna kućna apoteka sa ljekovitim travama(biljem) I dio kamilica: protiv grčeva u želucu, prehlade, za umirenje živaca lipa: protiv nahlada, kašlja, sluzavosti grla, nespavanja angelika: za otklanjanje nadimanja, bolova u želucu, liječe nje dišnih organa bazgov (zova)cvijet: protiv prehlade, tvrde stolice čičak: protiv kožnih bolesti, ekcema i rana svih vrsta gospina trava (kantarion žuti): protiv glavobolje, grčeva u želucu i svih vrsta rana kukuruzna svila: protiv šećerne bolesti, bolesti mokraćnih organa, bolova u krstima(križima ) stolisnik: protiv astme, šuljeva, reume, želučanih bolesti jagoda šumska (lišće): protiv bolesti krvnih sudova, skleroze i kao zamjena za ruski i kineski čaj hrastov list: za jačanje rekonvalescenata, protiv bolesti pluća pelin: protiv bolesti jetra, grušanja krvi i pomanjkanja ape tita preslica: za odvajanje kamenaca iz bubrega, protiv zastoja mokraće i unutarnjih bolesti ružmarin: protiv bolesti srca, bubrega i drugih bolesti islandska mahovina: protiv nahlade, promuklosti, kašlja, bo lesti želuca, crijeva, čireva, šećerne bolesti i td.

ljekovite @ 17:29 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
petak, travanj 26, 2013
Istinita priča jedne gospođe:Moram se pohvaliti ,uspjela sam bez operacije da se riješim dosadne ciste na jajniku.Bila je 28 mm,još 2006.g. i predložena mi je operacija.Na savjet komšinice,probala sam neku ljekovitu travu koju je ona ranije trošila i pomoglo joj je,ali joj nisam baš vjerovala.Popila sam dvije kesice ,te trave po receptu, sa kuhanim bijelim vinom.Iznenadila sam se i ja i ginekolog,ciste nije bilo.I još nešto,stolica se normalizovala.Sada nakon godinu dana opet sam popila isti lijek,za svaki slučaj i na ultrazvuku ne pokazuje cistu,sve je čisto.Ovaj lijek me oporavio ,druga sam žena,okretnija,veselija.Ove trave ima u manjim količinama i tajna je već 23 godine.Zanimljivo je da pomaže kod neplodnosti .I ko zna još čemu pomaže.

 

tags:ciste na jajniku,ljekovita trava,

ljekovite @ 06:04 |Komentiraj | Komentari: 0

Sinusi-sinusitis.Zimsko vrijeme je povoljno da prorade sinusi.Sinusitis može biti akutni i hronični koji traje više od 3 mjeseca.Nastaje nakon infekcija,posljedica devizacije nosne pregrade,iritacije duhanskim dimom,alergije id r.Simptomi su curenje nosa,glavobolja,bol u predjelu očiju i gornje vilice,pritisak u predjelu sinusa,malaksalost,povišena temperatura loš zadah i možda kašalj.Šta uraditi?U kući mora biti svjež vazduh,znači provjetravati prostoriju u kojoj boravite a vazduh ne smije biti suh.Preporučuje se inhalacija, može uljima ili hrena narendati u posudu s vrelom vodom i pokriti se peškirom ili koristiti inhalator u iste svrhe.U inhalator dobro idu kapi iz apoteke (sinusan) ili švedska grančica čije se kapi nakapaju na vatu i stavi se vata u nosnice,tada treba da dišemo na nos.Poslije nema izlaska napolje.

Image Hosted by ImageShack.usOd čajeva dobri su stolisnik ili hajdučka trava(kunica s cvijetom) i kičica ili kantarion crveni,najbolji su zajedno.Zatim tu su obloge od soli ili crvenog luka i sirćeta(2 glavice luka isjeckati staviti na platnenu krpu malo poprskati vinskim sirćetom i posuti 1 kašikom ulja.Ležanje na leđima je potrebno,najbolje prije spavanja staviti ove obloge na čelo i nos do usana,alil prije toga pokriti tamponima oči,jer oči moraju biti suhe.Poslije skidanja obloga ,čajem od kamilice isprati taj dio i namazati kantarionovim uljem. Prvi dio je na tag listu pod nazivom"Zdravlje".

 

tags:sinusi,simptomi,

ljekovite @ 05:32 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, travanj 25, 2013

Istraživači Univerziteta u Pensilvaniji su, analizom članaka objavljenih na web stranicama NY Times-a, ustanovili osobine članaka koje korisnici najčešće prosljeđuju svojim prijateljima. Insipirativni i pozitivni članci koji izazivaju iznenađenje i čuđenje češće se prosljeđuju nego oni negativni, a duži tekstovi koji potiču na razmišljanje su često popularniji među nego oni kraći. Naučni članci i korisni savjeti se češće prosljeđuju prijateljima nego oni iz drugih kategorija.

Ovo su neki od rezultata šestomjesečne analize najpopularnijih članaka na web stranicama New York Timesa.

Istraživanje, bazirano na kombinaciji algoritama i ocjena korisnika, je sprovela grupa naučnika Univerziteta u Pensilvaniji.

Ustanovljeno je da korisnici weba prosljeđuju članke iz nekoliko razloga: kada žele podijeliti korisne savjete, pokazati da su dobro informirani i izazvati čuđenje.

ljekovite @ 07:10 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, travanj 23, 2013
Danas omladina možda ne gleda šta će kupiti za rođendan ili neku drugu prigodu svom momku ili djevojci. Nekada se to itekako gledalo. Evo šta momak djevojci nije smio pokloniti: minđuše,ogledalo,sapun,šampon ili nešto drugo od higijene,maramu,nakit od keramike,vjerenički prsten ako vrati... Dok djevojka momku nije poklanjala: sahat,ćarape,pjenu za brijanje i drugo za ličnu higijenu... Ali zašto je to tako? Znači od veze neće biti ništa .Svaka riječ ima svoje objašnjenje.Ogledalo znači nesreću,minđuše znači da će izvisit djevojka,keramika može da pukne kao i veza,ako se kupi vjerenički prsten a on bude veći,i odnese se da se smanji i od te veze nema ništa,ako momak dobije obuću ili ćarape ode on od djevojke,marama znači žalost za momkom,sat znači da se vrijeme odbrojava kada će puknuti veza ,a ako djevojka vrati vjerenički prsten, tada je ona sebi zatrpala put i neće imati više ponuda. Razmislite ima li ovo smisla i da li je već neko imao neko iskustvo koje je ovdje napisano?

ljekovite @ 21:55 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
Vid koji je posljedica starenja,može se popraviti,ali ne treba ga previše forsirati,nabavi naočale i eto vida.Bolji vid se ipak može zadržati duže vremena u starosti popraviti uz porirodu.Evo ovako:Od hrane tu je kelj,pola šolje dnevno popiti,a ko ne voli kelj neka proba sa nekim drugim zelenim lisnatim povrćem.

 

Zatim tu su čajevi.Dobar čaj za bolji vid je sastav biljaka:kopriva list,cvijet zove i stolisnik list i cvijet,po jednu kašiku ovih biljaka sipati u 4 dl vrele vode.kada se umlaći umivati se ovim čajem u toku dana,bar tri-četiri puta. Ono u narodu kažu jedi mrkvu,ako imaš slab vid,radi vitamina koji nedostaje očima .I tako dalje.Ovo nisam probao,ali evo od sutra ide sve navedeno.

ljekovite @ 21:01 |Komentiraj | Komentari: 0
Navodno istinita priča jednog čovjeka koji je vjrovao doktoru poznaniku: Imao sam problema sa sinusima.Išao sam kod doktora.

Rekao je da je najbolje da to Sunce istjera napolje.

Odem na more u Ulcinj.Tamo sam se zatrpavao u pijesak i tako ostajao po sat vremena.

Samo je glava bila vani,ali na Suncu.Peće brate mili,kažu tako se liječe sinusi.Tu noć ništa se nije desilo,osim crvenila po čelu.Sutra ja opet na Sunce i sve isto.Kad pred veče pođe da curi nos,curi non stop.Čistio se i čistio.A ja opet i sutra sve isto dva puta na Sunce po jedan sat.Curi iz nosa ko potok.Od tada sinuse više nemam,dišem ,trčim,pričam sve normalno.Hvala ti Ulcinju na Suncu.

ljekovite @ 18:48 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
ponedjeljak, travanj 22, 2013
Ovo je istinita priča jednog pacijenta sa heptitisom B: Čitao sam o biopsiji.Zatim sam slušao priče kako se to sve radi,i ima li to neke posljedice.Od jednog doktora saznam da ne dozvolim nikome da mi to uradi,a opet od drugog doktora saznam da to nije ništa strašno.Kaže jedan čovjek je imao više od trideset biopsija,pa eno ga živ. Neki su pričali da je to opasno i da boli.Nisam pristao da mi to rade.Ali onda bih ostao bez liječenja hepatitisa B.Lomio sam prste i mislio se ,šta da uradim.Doktori obećavaju da će mi liječenje pomoći. Pristanem na biopsiju jetre.Pregledaju me i naruče za biopsiju. Bilo nas je troje za taj dan naručeno.Jedno je završilo za pola sata,voze ga u ležaju ,on gleda i smije se.Ja ulazim.Skidanje do pasa ,dole možeš biti u trenerci ili pidžami.Lezi na sto ,kaže sestra.Ne boj se,ne boli.

Tu je i doktorica,simpatična ,nasmijana,gleda u ultrazvuk i daje mi injekciju u predjelu jetre,malo desno od pupka i za malo iznad.Nisam ni osjetio.Za koji minut gleda na ultrazvuk i uzima neku olovku ili nešto slično i štima ,cilja.Škljocnu jednom i gotovo.Olovku uzima sestra i nešto iz nje izbacuje u malu flašicu s nekom tečnošću.Meni stavlja flaster.Njih četvero me prebacuju na pokretni ležaj .Kažu:tako lezi ,vozimo te u sobu,tu ćeš ležati dva sata i onda možeš ići kući.Samo se nemoj naprezati da ne bi došlo do krvarenja.Nalaz će biti gotov za 7 do 15 dana.Uh,završi se i to.Do sada nisam ništa osjetio.

Mogla me doktorica bost deset puta.Ali sam bio ispripadan slušajući priče drugih.Mirovao sam ta dva sata,tu sam i večerao, ležeći.Sestra mi reče okreni se na jednu stranu i jedi.Okrenem se na lijevo,i ručam .Po isteku dva sata,dođu sestra i dežurna doktorica.Pitaju, mogu li ustati ,kako sam.Bio sam dobro.Mogao sam ići kući.Tako je bilo u mom slučaju.Onaj što je bio prije mene,sat vremena je ležao ustao i otišao kući,kaže ne mogu ja više ležati idem ja.Vidio sam ga na kontroli kod infektologa,bilo je sve u redu.Nalazi su bili dobri,ali ovo je bio uslov za liječenje interferonom(pegasis). Poslije sam prisustvovao kada je došao neki drugi doktor iz drugog grada,kažu iskusan i izvršio je biopsiju jetre nad deset pacijenata,i to bez injekcije protiv bolova.Bio sam toliko iznenađen.A pacijenti nisu, jer nisu znali šta ih čeka i kako se to meni uradilo.Ja sam imao daleko veću pažnju.Ali eto,opet ,svi su bili dobro. Ovakvih i sličnih priča ,onih koji su doživjeli ono što se u bolnicama može doživjeti,u narednom periodu će biti više.

ljekovite @ 12:39 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, travanj 20, 2013
Bajalica za djecu.Kako su nekada majke djecu smirivale?Ali da li je to bilo tako davno?Koristi li se ovo i danas?Kada pročitate znat ćete odgovor,ili pitajte nanu/nenu,djeda/dedu,iako će se oni vjerovatno samo nasmijati.

A evo kako se plač djeteta rješavao: Djeca kada plaču ,ili u snu pričaju,smiju se,spavaju na pola očiju,tada majke to rješavaju bajalicom.

Majka drži dijete u narućju i govori molitvu vjere kojoj prirpada i nastavlja riječima: "Ide arap po gorici,nosi čarap na nožici, ni arapa u gorici ,ni čarapa na nožici, ni na moru mosta ,ni na dlanu dlaka, ni na mom djetetu (reći ime djeteta)uroka".

Zatim majka jezikom pređe djetetu između očiju ,od ćela prema nosu i puhne preko nogu i u tom pravcu kao da pljune tri-četiri puta.Tako tri puta sve ponoviti. Poslije toga dijete za divno čudo utihne i zaspi. Za ovo mnogi znaju,posebno starije nane. U nekim krajevima Bosne i Hercegovine ovo se i danas koristi. Ima saznanja da se slično koristi i u Srbiji,ali o tome drugi put.

ljekovite @ 22:41 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
utorak, travanj 16, 2013
 

 

             Ovaj stari lijek može uvijek pomoći kod ovog problema.Nerijetko se dešava ovaj problem kod muškaraca koji imaju problema sa prostatom ali i kod prehlada donjeg stomaka idr.Uzeti komušine od graha 25 grama ili 3-4 dkg žica od mladog svježeg graha(pasulja) da se kuha u dva litra vode dok se ne uvrije na pola.Pije se ujutro na česrce  i prije spavanja  po šoljicu,a preko dana svako pola sata po gutljaj.

Slično djeluje i suhi  list breze od 1 dkg prelije se sa pola litra vrelog vina i 2 kašike meda da se kuha zajedno 15 minuta.Uzima se tri puta po šolju dnevno ,a između tog vremena po kašiku supenu svaki sat. 


tags: mokraća stane,komušina graha-pasulja,lijek za mokraćne kanale,
ljekovite @ 21:29 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, travanj 14, 2013
Ispovjest mladog momka:Upoznao sam prijateljicu preko interneta,fejsbuka,malo smo se dopisivali onako,zatim nakon sedam dana,nešto je buknulo u meni.Nemogu brate ni minute a da ne pomislim na nju.Nije mi blizu,ali svijet je mali.

Moram ići da je vidim.Šta je u stvari bilo sa mnom?Ili sam se zaljubio ili mi je prijeko potrebno društvo,možda neka djevojka da me grije.Neznam za sada ništa,dok je ne vidim.Ali i bojim se ovog susreta,ona mi skida zvijezde s neba,sve mi obećava i voli me.Za samo sedam dana ona me voli.

Ali i moje srce igra,li igra.Znam nekoliko primjera gdje su se tako parovi i vjenčali,ili je ovo kod mene samo avantura,kao i one ranije,malo se dopisujemo i hajd,svako sebi traži novu prijateljicu ili prijatelja.Opet se mislim šta je sa onim djevojkama koje su sada izašle u šetnju u mom gradu,tu su na dohvat ruke.Zašto me ne privlači pomisao da mogu za čas da upoznam neku od njih i da se možda zaljubim.Sada opet misli lutaju i lomi se srce,da li ići na dalek put za onom što mi skida zvijezde ili tražiti curu u komšiluku.

Ako upoznam dvije ,to je onda propast.Majko moja šta ću?

Šta kao mi se ona prva puno svidi,ja sam onda gotov,varen i pečen.I starija je godinu od mene,sigurno je iskusnija ,ko žene ,čim napuni 14 traži momka ,a mi njihovi vršnjaci tek poslije dolazimo u njihove živote.Zato se i bojim susreta sa ovom sa fejsbuka.Ali i ja sam muškarčina,imao sam ja cura ,biće to borba.Nastavlja se...

ljekovite @ 15:00 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
subota, travanj 13, 2013

List artičoke je veoma gorak,ali je isto toliko i potreban našem organizmu.Posebno je potrebno našoj jetri,zatim sinžava nivo lošeg holesterola.Evo šta artičoka radi:pozitivno djeluje na rad jetre i protok žuči.Štiti jetru od upala i infekcija podstiće je na rad i regeneriše,veoma je dobra kod liječenjaImage Hosted by ImageShack.us hepatitisa,posebno hronične upale jetre i bubrega,podstiće apetit,liječi lošu probavu,povoljno djeluje na želudac,žučnu kesu,slezenu i šećerne bolesti.Pije se kao čaj i to prije jela na pola sata po pola šoljice će biti dovoljno.Oni koji ne mogu podnijeti gorčinu artičoke neka u čaj dodaju kašičicu meda.

ljekovite @ 21:59 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, travanj 7, 2013
Jetra je najveći organ u ljudskom organizmu. Njena je najvažnija zadaća u izmjeni tvari, a time i proizvodnja žuči, prerada lijekova, otklanjanje otrova, proizvodnja čimbenika zgrušavanja krvi te mnogo drugih složenih zadaća. Stoga se kaže da je jetra “laboratorij” organizma. Ako vam se gade slatke stvari ili vam ne mirišu jela pečena na masti, vjerojatno s vašoj jetri nešto nije u redu, pa budite oprezni,potrebno je liječiti jetru prirodom: broćika i kičica: -Čajevi kičice i broćike vrlo su ljekoviti za jetru. Mogu se napraviti kao mješavina jednakih dijelova ili pojedinačno. Piti 3 šolje čaja dnevno. -kopriva(žara), neven i stolisnik: Piti 4-6 šoljica dnevno. Uz ovopotrebno ječešće konzumiratzi mrvkuili piti njen sok,te salatu od ljekovitih biljaka kao što su vodopija(konjogriz) i malačak i druge gorke biljke.

ljekovite @ 21:35 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
Kod nadutosti priroda uvijek pomaže,evo nekih pomagala: Sjeme kima djeluje tako da smanjuje nadutost, pospješuje probavu, jača želudac, pospješuje izlučivanje urina, otklanja zadah iz usta, pospješuje menstruaciju i ublažava grčeve, te pospješuje izlučivanje mlijeka kod dojilja. Priprema čaja: 1 kašičica kumina se kratko prokuha u 2 dcl, ostavi poklopljeno 10 minuta, procijedi i pije 2 do 3 šoljice dnevno, polako u gutljajima. Pelin: Pelin nikada ne kuhati, već preliti kipućom vodom i odmah procijediti. Pelin se ne uzima: - za vrijeme trudnoće - ako postoji opasnost od moždanog udara - kod oštećenja želuca i unutrašnjih organa - istodobno s uzimanjem preparata od željeza - duže od 7 dana - kod težih oboljenja bez savjeta s liječnikom. Priprema čaja:1 čajna žličica pelina, 2 dl vode,piti tri puta prije jela. Zatim tu su i druge ljekovite biljke nana ili metvica,kamilica,matičnjak,anis,komorač itd. Čaj protiv nadutosti priprema se tako da se 1 mala kašičica mješavine prelije s 2 dl kipuće vode, ostavi se pola sata u pokrivenoj posudi, povremeno promiješa te procijedi i po potrebi zasladi. Pije se 3 puta dnevno poslije jela.

ljekovite @ 08:10 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
 

Imate bolove u stomaku,možda je želudac.Ovako je jedna stara baka izliječila svoju unuku.

Uzela je divlje nane(metvice)svježe na električnoj peći ,plati,malo ugrijala i stavila na stomak te pokrila krpom od pamuka.Za kratko vrijeme stomak je utihnuo i unuka je bila vesela.

Uz ovo se može popiti i čaj od nane.

čaj od divlje nane,metvice,boli me stomak,želudac,

ljekovite @ 07:42 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
petak, travanj 5, 2013

Uzeti osušenog pelina.20 do 30 dana piti po jednu šolju ohlađenog ovog čaja,i to gutljaj po gutljaj, sa zdrškom svakog gutljaja do jednog minuta.Ovo djeluje.Upozorenje: prilikom praljvenja čaja, ne praviti jak čaj.

Image Hosted by ImageShack.us

ljekovite @ 06:26 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
utorak, travanj 2, 2013

Ćelavost je uzrok stresa.Sve je više dokaza da je stres uzrok opadanja kose. Radna grupa oko Christosa Zouboulisa na Universitetu Berlin je utvrdila da lojne žlijezde sadrže takozvani CRH (cortocotropin-releasing hormone ) koji utiće da te zlijezde oslobađaju lipide i muški polni hormon testosteron koji utiće na opadanje kose. Ako nije nasljedno opadanje kose ili neka bolest,trebali bismo se zapitati imamo li stresove.Iako su oni naša svakodnevnica,ipak ima i debelokožaca.

A kako u današnje vrijeme biti ravnodušan na sve,kada politika,potraga za poslom,obitelj kojoj želite ugoditi,problemi na radnom mjestu,zdravlje,žurba tj. nedostatak vremena i dr. sve utiće na stres.Dobro imamo ikako dlake na sebi.

 

tags:ćelavost,opadanje kose,

ljekovite @ 10:23 |Komentiraj | Komentari: 0
           Narodno liječenje uvijek vrijedi.Ovo je dio iz narodnog liječenja ljekovitim biljem starog nekoliko decenija. Ali ovi se recepti i danas koriste za ove bolesti,samo što je to opisano savremenim jezikom.A evo kako je to nekad savjetovano, citat:"Čaj od bokvice ili trputca  je dobro za one koji boluju na plućima ili disalima i oni koji imadu dulje vremena hunjavicu.Tko je pun sluzi u prsima i teško diše ,neka od bokvice priredi ovaj lijek:lišće od šiljaste bokvice neka na zraku osuši ,ali ne odviše,niti premalo.Zatim se izreže,te se šest dijelova lišća polije sa pet dijelova špirita ili alkohola i kada ga lišće posvema upije,polije se sa 45 dijelova kipuće vode.Sada se sve ovo dobro u posudi pokrije ,katkada polagano promiješa i ostavi potpuna 24 sata da stoji.Poslije tog vremena procijedi se tekućina kroz finu platnenu krpu.U taj sok siplje se po volji stučeni žuti šećer ,zatim se sve to ugrije i pusti da samo malo zakipi ili zavrije.Obično se uzima na 40 dijelova soka 60 dijelova šećera.Ovak priugotovljen lijek stavi se u pomanje staklenke,dobro začepi,te spremi na hladnom ali tamnom mjestu.Bolesnik uzimlje dva puta na dan ,u jutro i na večer,po jednu kavenu žlicu te ljekarije.To je nedostiživo djelotvoran lijek za plućne i prsne bolesti ,jer ublažuje katar i utišava bacanje,liječi teški kašalj i slične zastarjele prsne bolesti.Zatim djeluje izvrsno protiv promuklosti,glavobolje,boli uha,boli zuba i svih bolesti usta."

Razne plućne i prsne bolesti,liječenje plućnih bolesti,prirodno liječenje bolesti pluća,Razne plućne i prsne bolesti
ljekovite @ 09:35 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
poruke
Poruke slati na meil:omangogle@gmail.com
ili  na ovu  web stranicu.


- Može vam biti zanimljivo:Shoutbox
13.5.2018. 3:36 :: grow up asli
<a href="https://indoshop99.wordpress.com/2016/10/19/harga-obat-peninggi-badan-grow-up-asli-usa/"><strong>HARGA OBAT PENINGGI BADAN GROW UP ASLI USA</strong></a> obat peninggi badan terbaik yang terbukti untuk semua umur pria dan wanita
15.5.2018. 6:15 :: Contoh Procedure Text How to Use a Toaster
Contoh Procedure Text How to Use a Toaster
15.5.2018. 6:15 :: Contoh Procedure Text How to Use a Laptop
Contoh Procedure Text How to Use a Laptop
15.5.2018. 6:16 :: Penjelasan Procedure Text
Penjelasan Procedure Text
15.5.2018. 6:16 :: Contoh Procedure Text How to Make Lemon Juice
Contoh Procedure Text How to Make Lemon Juice
15.5.2018. 6:16 :: Contoh Procedure Text How to Make Grape Juice
Contoh Procedure Text How to Make Grape Juice
15.5.2018. 22:27 :: obat kuat viagra usa 100mg
obat kuat viagra usa 100mg
15.5.2018. 22:27 :: obat kuat viagra usa 100mg
obat kuat viagra usa 100mg
17.5.2018. 23:06 :: obat perangsang blue wizard bandung
obat perangsang blue wizard bandung
17.5.2018. 23:06 :: obat perangsang blue wizard bandung
obat perangsang blue wizard bandung
17.5.2018. 23:06 :: obat perangsang blue wizard bandung
obat perangsang blue wizard bandung
17.5.2018. 23:06 :: obat perangsang blue wizard bandung
obat perangsang blue wizard bandung
18.5.2018. 16:31 :: Download Lagu Musik Mp3, Barat, Islami, Minang, Musik Dj Terbaru dan Terpopuler
Download Lagu Musik Mp3, Barat, Islami, Minang, Musik Dj Terbaru dan Terpopuler 
18.5.2018. 16:53 :: Idola Printing
Foto Copy-Percetakan-Digital Fotocopy 24 jam,Print Ebook, Prin 24 Jam Online, Cetak Spanduk, Penjilidan, Shof cover, Jilid Hard Cover, Scen Murah, Scen Murah 24 Jam
18.5.2018. 18:12 :: CARA MENGOBATI TBC DENGAN BAIK
Solusi kesehatan dengan metode herbal dari denature indonesia yang sudah berpengalaman menyembuhkan berbagaimacam penyakit seperti : penyakit menural seksual, Wasir ambeien, kanker, jantung, ginjal dll. pesan sekarang di no 0821 3861 5111 atau 0877 2
18.5.2018. 18:31 :: titan gel pembesar penis
titan gel pembesar penis
18.5.2018. 18:31 :: titan gel pembesar penis
titan gel pembesar penis
19.5.2018. 16:12 :: Jual Viagra Asli Di Solo
Jual Viagra Asli Di Solo
19.5.2018. 16:12 :: Jual Viagra Asli Di Solo
Jual Viagra Asli Di Solo
20.5.2018. 23:22 :: Print Percetakan Fotocopy Murah Dan Cepat Layanan 24 Jam Jakarta
Print Percetakan Fotocopy Murah Dan Cepat Layanan 24 Jam Jakarta
21.5.2018. 11:52 :: Percetakan dan Jasa Print Warna Murah Jakarta Layanan 24 Jam
Percetakan dan Jasa Print Warna Murah Jakarta Layanan 24 Jam
Reputacija
ljekovite.bloger.hr-Google pagerank,alexa rank,Competitor


Ljekovite.bloger.hr website reputation
google-site-verification: google90738ad6761f3a1c.html
TagCloud
Brojač posjeta
338869
brojač

web counters
Index.hr
Nema zapisa.